Skip to content →

Românii, corona şi #stămacasă

‘Nu am timp de nimic’, ‘Ce grăbită e lumea !’ …

Cunoscute fraze, nu? Păcăt că nu le mai auzi, cel puţin nu în perioada asta, care, cine ştie cât o dura.


Ţi-ai dorit timp liber la greu, să dispară aglomeraţia, să fie linişte şi acum, când toate astea îţi sunt date, ce faci?

Teoretic ar trebui să profiţi de acest timp şi să:

– citeşti cărţile dorite pentru care nu ai avut timp.

– să urmăreşti serialele preferate, filme şi documentare (why not?)

– faci ordine atât în mediul în care stai cât şi printre gânduri, mai ales că e timp

– să lucrezi la proiectele pe care le ai

– să te bucuri de linişte- să îţî petreci timp cu familia

Practic să faci tot ce vrei fără existenţa unei presiuni din partea timpului.

Doar că treaba nu e aşa simplă.

Ba chiar e ciudată rău, iar asta te face să ai tot felul de intenţii ciudate.

 De pildă: să ieşi din casă. Fix acum când e necesar să eviţi contactul cu alte persoane şi ieşirile fără motiv te-a găsit dorul de plimbări.

Altă intenţie e să cumperi câtă făină şi dezinfectant găseşti, că doar nu vrei să mori cu casa goală, sau mai rău cu stomacul plin, căci, se pare, vânzările la hârtie igienică au crescut până-n cer. 

O intenţie şi mai ciudată, mai ales pentru perioada asta, este nevoia acută de a te întoarce în ţară. Ţara pe care cu câteva zile înainte o urai, era de rahat şi nu o vizitai decât de sărbători, căci ce altă ocazie mai bună de a te lăuda rudelor cât de mare ai ajuns şi cum ţara în care povesteşti chestiile astea mai are de mâncat până ajunge la nivelul celei care te-a făcut ‘mare’.

Ciudat, nu?

Problema e că la fel ca şi tine sunt şi o grămadă de bătrânii care şi-au trăit viaţa şi nu se sperie de o pandemie, doar de lucratul în zilele de sărbătoare.

Cum altfel ar rămâne la curent cu detaliile esenţiale precum ce bătaie a luat cutare, cu cine a fugit în lume zdreanţa satului şi de ce toţi sunt nişe escroci, iar tinerii nişte neştiutorii, cum? Normal că ies din casă, stau în grupuri şi încurcă pe absolut toată lumea prin magazine.

Şi încă ce magazine, alea mari că vezi doamne la colţ nu găseşti şi uite aşa laşi o mică afacere să se prăbuşească.

Dacă nu te încadrezi nici aici atunci poate eşti un fan al teoriilor conspiraţioniste pentru care virusul e doar un hoax (fuck you, Trump!)  sau doar o modalitatea de a distrage atenţia lumii de la montarea antenelor 5G urmate de introducerea cipurilor de control al maselor prin vaccinuri.

Poate e doar o mânăreală a [insert big nation here] pentru a prelua controlul lumii sau alte teorii pe care tu nu doar că le accepţi fără un gram de sare dar şi îţi asumi rolul de apostol voluntar şi informezi pe alţii că doar singur e plictiseală. 

Ştii ce lipseşte? Să porneşti o mişcare împotriva mişcărilor de prevenţie şi tratament. Asta mai lipseşte, ca şi cum situaţia nu e nasoala deja.

Dacă nu eşti nici ‘de ăsta’ atunci te felicit, eşti un cetăţean cu simţ civic, care se protejează prin metodele recomandate şi nu urmează obiceiurile proaste a celor de mai sus.

Foloseşte cu cap acest timp liber şi bucură-te că poţi salva lumea stând acasă.

0 0 vote
Article Rating

Published in Blogging

Subscribe
Notificare a
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x